Okapi fakta og arbeidsark

Okapi er en del av Giraffidae-familien. Det er et artiodaktylpattedyr som er hjemmehørende nordøst i Den demokratiske republikken Kongo i Sentral-Afrika. De har hoder som sjiraffer, selv om halsen er kortere. Kroppen deres ligner hester, og merkingene deres ligner på sebraer, men de er faktisk nærmest beslektet med sjiraffer.

søte navn for kontaktnavnet til kjæresten din

Se faktafilen nedenfor for mer informasjon om Okapi eller alternativt kan du laste ned vår 26-siders Okapi-arbeidsarkpakke for å bruke i klasserommet eller hjemmemiljøet.

Nøkkelfakta og informasjon

Etymologi

  • Vanlig navn: Okapi
  • Vitenskapelig navn: Okapia johnstoni
  • Klasse: Pattedyr
  • Familie: Giraffidae
  • Gjennomsnittlig skulderhøyde: 1,5 til 1,7 meter
  • Diett: planteetere
  • Habitat: Afrikansk regnskog
  • Gjennomsnittlig levetid i fangenskap: 30 år
  • Okapien (Okapia Johnstoni) er også kjent som skogsgiraffen, kongolesisk sjiraff eller sebrasjiraff.
  • Henry Morton Stanley nevnte i sin reiseskildring da han utforsket Kongo at det fantes et slags esel som de innfødte kalte atti, som lærde senere identifiserte som okapi.
  • I 1901 ble arten formelt anerkjent som Okapia Johnstoni, som først ble beskrevet som Equus Johnstoni av den engelske zoologen Philip Lutley Sclater.
  • Navnet Okapia stammer fra Lese Karo-navnet o'api, mens det spesifikke navnet (johnstoni) er en anerkjennelse av den britiske guvernøren i Uganda, Sir Harry Johnston, som først skaffet seg et okapi-eksemplar for vitenskap fra Ituri-skogen mens han repatrierte en gruppe av pygmeene til Belgisk Kongo.
  • I 1986 ble Okapia endelig etablert som en søsterslekt av Giraffa på grunnlag av kladistisk analyse. De to slektene utgjør sammen med Palaeotragus stammen Giraffini.
  • En studie fra 2016 fant at den felles stamfaren til sjiraffer og okapi levde for rundt 11,5 millioner år siden.

Fysiske egenskaper

  • Ansiktet, halsen og brystet til okapien er gråhvite.
  • Okapi er omtrent 1,5 meter høye. Hunnene er vanligvis litt tyngre på 495 til 770 lbs (225 til 350 kg), mens hannene veier 440 til 660 pund (200 til 300 kg).
  • Ørene til en okapi kan rotere uavhengig, slik at dyret kan lytte etter lyder både foran og bak.
  • Okapi-striper kalles noen ganger 'følg meg'-striper, da det dristige mønsteret gjør det enkelt for en kalv å følge moren sin gjennom den mørke regnskogen.
  • Bare okapi hanner bærer horn.
  • Okapiens mørke tunge er lang nok til å nå øynene og ørene.

Atferdstrekk og tilpasning

  • Okapien viser flere tilpasninger til sitt tropiske habitat. Det store antallet stavceller i netthinnen letter nattsynet, og de har en velutviklet luktesans.
  • Dessuten gir de store auditive bullaene en sterk hørselssans.
  • Tennene er lavt kronet og fint kuttet og effektivt kuttet ømt løvverk.
  • Okapi er kjent for å ha en stor blindtarm og tykktarm for å hjelpe til med mikrobiell fordøyelse, og en rask matpassasje gir lavere celleveggfordøyelse enn hos andre drøvtyggere.
  • Okapi er ensomme dyr, selv om mødre ofte streifer rundt med avkommet.
  • På grunn av deres gode luktesans kan okapi fortelle om en annen okapi har vært der ved å snuse i bakken.
  • Hannene markerer også sitt territorium ved å sprøyte urin. Normalt stille, kvinnelige okapier vokaliserer bare når de er klare til å avle.
  • Okapi er planteetere, som lever av blader og knopper, gress, bregner, frukt og sopp, hvor de bruker 18-tommers tunger til å lete selektivt etter passende planter.
  • Okapi er kjent for å spise leire og brent kull, sannsynligvis for mineraler. Og akkurat som sjiraffer, sauer og geiter, er okapi drøvtyggere.
  • Okapi i fangenskap mates med alfalfa høy og pellets, løvrike akasiegrener, gulrøtter og yams.

Habitat

  • Okapiens habitat er i den tropiske regnskogen i den nordøstlige regionen av Den demokratiske republikken Kongo (tidligere Zaire).
  • Befolkningstettheten til okapien er i gjennomsnitt 0,53 dyr per kvadratkilometer i blandede Cynometra-skoger.
  • Mindre bestander finnes vest og sør for DRC. De er også vanlige i Wamba- og Epulu-områdene. Okapien er utryddet i Uganda.

Okapis hemmelig kommunikasjon

  • San Diego Zoo-forskere oppdaget at okapi har et hemmelig språk.
  • Forskerne hører ganske ofte hoste, pip og plystring. I tillegg bruker de også andre samtaler med svært lave frekvenser.
  • Disse samtalene er faktisk så lave at mennesker ikke kan høre dem i det hele tatt, de blir bare hørbare ved hjelp av infrasonisk teknologi.
  • Okapi-mødre ringer babyene sine ved hjelp av lavmælte samtaler. I denne situasjonen kan mor 'sjekke inn' med avkommet sitt uten å varsle potensielle rovdyr. Rovdyr forblir uvitende da de ikke kan høre lave lyder.

Livssyklus og reproduksjon

  • Ifølge Animal Planet parer okapi seg hele året, med parring spesielt vanlig i mai og juni og igjen i november og desember.
  • Hann- og hunnokapi er gamle nok til å avle når de blir to år gamle.
  • Hannen og hunnen begynner frieri ved å sirkle rundt, lukte og slikke hverandre. Hannen viser sin dominans ved å strekke ut nakken, kaste hodet og stikke det ene benet frem. Dette etterfølges av montering og kopulering.
  • Hunnene føder vanligvis en enkelt kalv etter en drektighetsperiode på ca. 450 dager.
  • Den gjennomsnittlige kalven veier alt fra 30 til 65 pounds ved fødselen. Kalven kan stå så lite som 30 minutter etter fødselen og vil da begynne å amme.
  • Unge okapier tilbringer vanligvis de to første dagene etter fødselen etter mødrene sine, men tilbringer deretter de neste månedene med å gjemme seg i et reir.
  • Når parringen er fullført, går mannlige og kvinnelige okapi vanligvis hver sin vei.

Trusler og bevaring

  • Store trusler mot okapi inkluderer tap av habitat på grunn av hogst og menneskelig bosetting.
  • Jakt på kjøtt og skinn reduserer også befolkningen raskt. I juni 2012 angrep en gjeng krypskyttere hovedkvarteret til Okapi Wildlife Reserve, de drepte alle 14 okapiene på avlssenteret deres.
  • Okapien ble offisielt klassifisert som truet av International Union for Conservation of Nature (IUCN). Dette er fordi nedgangen i befolkningen anslås å ha overskredet 50 prosent de siste 24 årene.

Okapi arbeidsark

Dette er en fantastisk pakke som inneholder alt du trenger å vite om Okapi på 26 dybdesider. Disse er klare til bruk Okapi-arbeidsark som er perfekte for å lære elevene om Okapi som er en del av Giraffidae-familien. Det er et artiodaktylpattedyr som er hjemmehørende nordøst i Den demokratiske republikken Kongo i Sentral-Afrika. De har hoder som sjiraffer, selv om halsen er kortere. Kroppen deres ligner hester, og merkingene deres ligner på sebraer, men de er faktisk nærmest beslektet med sjiraffer.



Komplett liste over inkluderte arbeidsark

  • Okapi fakta
  • Okapi-kort
  • Fysisk tiltrekning
  • Word Connect
  • Okapi verden
  • Taksonomi av Okapi
  • Okapi Islander
  • Fakta eller bløff
  • Få Word
  • SPILL
  • Striper og flekker

Link/siter denne siden

Hvis du refererer til noe av innholdet på denne siden på ditt eget nettsted, vennligst bruk koden nedenfor for å sitere denne siden som den opprinnelige kilden.

Okapi fakta og arbeidsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 26. juli 2018

Link vil vises som Okapi fakta og arbeidsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 26. juli 2018

hvor mye er dj khaled verdt 2016

Bruk med hvilken som helst læreplan

Disse regnearkene er spesielt utviklet for bruk med enhver internasjonal læreplan. Du kan bruke disse regnearkene som de er, eller redigere dem ved hjelp av Google Slides for å gjøre dem mer spesifikke for dine egne elevferdighetsnivåer og læreplanstandarder.